bus auto fiets
Menu

Over Korenveld

Korenveld ligt aan de Molenstraat, aan de oostzijde van de kern van Wanroij. Het wordt een natuurinclusieve woonwijk die prachtig opgaat in de landelijke omgeving. De verdwenen beek De Raam wordt weer zichtbaar en Korenveld zal worden aangesloten op het uitgebreide netwerk van struinpaden dat Wanroij rijk is. Zo vloeien de woningen en natuur op natuurlijke wijze in elkaar over. Een unieke plek om jouw woondromen te verwezenlijken.

Istock 1209762836 LR 1

Comfortabel en energiezuinig wonen

Kies je voor Korenveld, dan kies je voor een duurzame woning die van alle moderne gemakken is voorzien. Denk aan een warmtepomp, vloerverwarming, uitstekende isolatie en zonnepanelen op het dak. Hierdoor zijn de woningen zeer energiezuinig. Goed voor het milieu én voor je energiekosten!

Istock 508547660

Natuurinclusiviteit en biodiversiteit

Natuurinclusiviteit en biodiversiteit zijn belangrijke uitgangspunten bij Korenveld, voor een groene wijk waarin de natuur tot bloei komt. Dit levert meer op dan alleen een mooie uitstraling. Zo zorgt het voor verkoeling tijdens de zomerhitte, voorkomt het wateroverlast en biedt het voedsel en nestelgelegenheid voor dieren. Een greep uit de natuurinclusieve elementen:

  • Wadi’s. Er komen 2 wadi’s: in het centrale groen- en speelgebied en aan de westkant aansluitend op de groene long. Wadi’s zijn begroeide groenstroken waar regenwater duurzaam wordt gezuiverd en opgenomen in de grond. De wadi’s helpen zo tegen wateroverlast en droogte én verhogen de biodiversiteit als natuurlijke voedselbron voor dieren;
  • Nestelgelegenheden. In de woninggevels komen nestelgelegenheden om vogels en vleermuizen een onderkomen te bieden;
  • Groendaken. Alle platte daken – zoals bergingen en uitbouwen – krijgen een sedum/groendak. Naast een mooie uitstraling zorgt dit voor natuurlijke wateropvang, een voedselbron voor dieren en verkoeling tijdens de warme zomermaanden.

De woningen zijn in verkoop. Schrijf je nu in!

Update

Nog enkele woningen beschikbaar!

Nog enkele woningen beschikbaar!

Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Bekijk het aanbod in vrijstaande woningen en laat je voorkeur weten.

Meer informatie