bus auto fiets
Menu

Over Korenveld

Korenveld ligt aan de Molenstraat, aan de oostzijde van de kern van Wanroij. Het wordt een natuurinclusieve woonwijk die prachtig opgaat in de landelijke omgeving. De verdwenen beek De Raam wordt weer zichtbaar en Korenveld zal worden aangesloten op het uitgebreide netwerk van struinpaden dat Wanroij rijk is. Zo vloeien de woningen en natuur op natuurlijke wijze in elkaar over. Een unieke plek om jouw woondromen te verwezenlijken.

Istock 1209762836 LR 1

Comfortabel en energieneutraal wonen

Kies je voor Korenveld, dan kies je voor een duurzame woning die van alle moderne gemakken is voorzien. Denk aan een warmtepomp, vloerverwarming, uitstekende isolatie en zonnepanelen op het dak. Hierdoor zijn de woningen energieneutraal. Dit houdt in dat de woningen evenveel duurzame energie opwekken als nodig is voor de verwarming en ventilatie van de woning en voor warm tapwater. Goed voor het milieu én voor je energiekosten!

Istock 508547660

Natuurinclusiviteit en biodiversiteit

Natuurinclusiviteit en biodiversiteit zijn belangrijke uitgangspunten bij Korenveld, voor een groene wijk waarin de natuur tot bloei komt. Dit levert meer op dan alleen een mooie uitstraling. Zo zorgt het voor verkoeling tijdens de zomerhitte, voorkomt het wateroverlast en biedt het voedsel en nestelgelegenheid voor dieren. Een greep uit de natuurinclusieve elementen:

  • Wadi’s. Er komen 2 wadi’s: in het centrale groen- en speelgebied en aan de westkant aansluitend op de groene long. Wadi’s zijn begroeide groenstroken waar regenwater duurzaam wordt gezuiverd en opgenomen in de grond. De wadi’s helpen zo tegen wateroverlast en droogte én verhogen de biodiversiteit als natuurlijke voedselbron voor dieren;
  • Nestelgelegenheden. In de woninggevels komen nestelgelegenheden om vogels en vleermuizen een onderkomen te bieden;
  • Groendaken. Alle platte daken – zoals bergingen en uitbouwen – krijgen een sedum/groendak. Naast een mooie uitstraling zorgt dit voor natuurlijke wateropvang, een voedselbron voor dieren en verkoeling tijdens de warme zomermaanden.

Verwachte start verkoop: november 2023!

Hieronder zijn de reeds gecommuniceerde zaken over het plangebied overzichtelijk weergegeven:

Update

De voorverkoop start 5 oktober!

De voorverkoop start 5 oktober!

Op 5 oktober om 12 uur start de voorverkoop van 28 koopwoningen in Wanroij!

Blijf op de hoogte